Alertă în Capitală din cauza țânțarilor purtători ai virusului West Nile

Țânțari purtători ai virusului West Nile au fost depistați în mai multe zone din București, ceea ce a impus intensificarea acțiunilor de dezinsecție.

 ”Primăria Municipiului Bucureşti, prin Compania Eco-Igienizare, a intensificat, încă de miercuri, 21 iulie, tratamentele de combatere a ţânţarilor în zonele în care s-a semnalat prezenţa virusului West Nile, respectiv: Splaiul Independenţei, zona cuprinsă între Eroilor şi Universitate, parcurile Cişmigiu şi Izvor, cartierul Crângaşi. PMB ţine legătura zilnic cu Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti (DSPMB), iar  până la această dată nu au fost confirmate cazuri de transmitere a acestui virus către populaţie”, a transmis Primăria Capitalei printr-un comunicat de presă.

Virusul West Nile se transmite exclusiv prin înțepătura țânțarilor infestați, iar în 80% oamenii nu prezintă nici un fel de simptome.

În cazul apariției acestora, semnele infecției West Nile pot fi recunoscute printr-o serie de simptome: febră, durere de cap intensă, dureri musculare, vărsături şi erupţii cutanate. În astfel de cazuri se recomandă neapărat vizita la medic, pentru că există riscul apariției meningitei West Nile, care poate fi fatală, în cazul persoanelor imunodeprimate pe fondul unor boli cronice.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea