ALERTĂ ÎN MAGAZINE! Gel dezinfectant periculos, vândut în Europa. Poate avea efecte devastatoare

Un gel dezinfectant pentru mâini, produs în Turcia și vândut în magazine din Europa, poate fi extrem de periculos. Este alertă privind acest produs, după ce s-a descoperit că are un conținut ridicat de metanol.

Alerta RAPEX privind un produs care poate afecta sănătatea consumatorilor: gel de mâini produs în Turcia notificat de către Danemarca: produsul conține metanol (valoare măsurată: 11,6 %), care este deosebit de toxic pentru sistemul nervos central și pentru ochi”, a anunțat Paul Anghel, directorul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, citat de Mediafax.

Pe lângă faptul că are un nivel ridicat de toxicitate, produsul nu are pe etichetă nici informații în acest sens, care să-I prevină pe consumatori.

„Utilizatorii nu au nicio informație cu privire la toxicitatea și la inflamabilitatea produsului. Ambalajul nu este prevăzut cu sistem de închidere de siguranță pentru copii. Ingestia sau contactul cu metanolul poate duce la orbire și la deces. Produsul nu respectă regulamentele privind produsele biocide și regulamentele privind clasificarea, etichetarea și ambalarea (CLP)”, a mai spus Paul Anghel de la ANPC.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes