(UPDATE) Alertă! Încă 20 cazuri la Spitalul Militar Focșani! În pragul unui focar de proporții!

E alertă la Spitalul Militar Focșani. După ce miercuri, două angajate, o laborantă și o infirmieră, au fost confirmate pozitiv coronavirus, joi, au venit rezultatele pentru alte 20 de angajați din acest spital, care sunt, de asemenea, pozitivi. Iar bilanțul îmbolnăvirilor ar putea crește în condițiile în care mai sunt așteptate și rezultatul altor teste.

Spitalul Militar Focșani a fost închis miercuri pentru dezinfecție generală, după confirmarea primelor două cazuri de infecție cu noul coronavirus. Primele două bolnave au fost internate în secția de infecțioase a Spitalului Județean Focșani. Nici  una dintre bolnave nu știe să fi luat contact cu vreo persoană infectată. În aceste condiții se pune problema unei infecții comunitare, situație cu adevărat gravă.

Toți pacienții au fost externați, iar posibilii contacți ai celor două au fost plasați în autoizolare și au fost testați.

Iată comunicatul remis de MApN:

În urma desfășurării anchetei epidemiologice de la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Popescu” Focșani, din rândul celor 57 de contacți apropiați ai celor două persoane confirmate inițial pozitiv cu COVID-19, a rezultat că un număr de încă 20 de angajați din rândul personalului medical și auxiliar sanitar au fost confirmați, de asemenea, pozitiv.

Direcția medicală a MApN a dispus conducerii spitalului luarea tuturor măsurilor necesare în această situație. Astfel, ancheta epidemiologică va continua, fiind extinsă și la contacții personalului depistat pozitiv în cursul zilei de astăzi. În paralel, continuă dezinfecția de grad foarte înalt în toate spațiile spitalului.

La acest moment spitalul rămâne închis și se caută soluții ca, după finalizarea anchetei epidemiologice și luarea măsurilor prevăzute de protocolul național pentru personalul confirmat pozitiv, să poată fi reluată activitatea de acordare a asistenței medicale în spațiile și secțiile unde acest lucru va fi posibil. ”

Tags: , , , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea