Alertă! Personalul medical e expus infecției cu coronavirus. Trei medici belgieni, în stare gravă

Trei medici specialiști din Belgia, cu vârsta de 40 de ani, au fost infectați și sunt internați, în acest moment, în stare gravă. Este vorba despre medici care lucrează într-un spital din Bruxelles, după cum scrie publicația Le Specialiste, citată de La Libre Belgique.

Relatarea are ca sursă mesajul postat de un chirurg plastician care afirmă că are cunoștință de situația celro trei colegi ai săi a căror stare de sănătate ar fi una cu prognostic rezervat. Jurnaliștii de la La Libre Belgique ar fi reușit să confirme informația dată de medicul plastician, consultând diferite surse medicale, dar și doi directori de spital.

”Nu putem, din motive care țin confidențialitatea actului medical, să furnizăm locul unde lucrau cei trei doctori dar acest lucru îngrijorează Bruxelles-ul. Aceste trei cazuri relevă faptul că toate grupurile de vârstă trebuie să fie alarmate chiar dacă statistic doar cei în vârstă sunt cei mai afectați”, scrie publicația medicală Le Specialiste, citată de La Libre Belgique.

Medicii au confirmat de asemenea că tot mai mulți colegi sunt trimiși acasă, în izolare.  Belgia raportase, până duminică seara, 886 de infecții, 33 dintre cazuri fiind considerate grave.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea