Alertă sanitară în Franța după ce au fost identificate două cazuri de febră dengue

Autoritățile sanitare din Franța sunt în alertă după ce doi soți din Marsilia, care au călătorit în zone din Africa, au fost infectați cu virusul care provoacă febra dengue. Specialiștii au transmis avertizări către cetățenii care călătoresc peste hotare. 

Potrivit informațiilor oficiale, ambii parteneri sunt acum în afara oricărui pericol, după ce au beneficiat de asistență medicală și terapie specifică tratării simptomelor provocate de această boală. 

„Acestea sunt primele cazuri de febră dengue de pe teritoriul Franței, transmise local și identificate anul acesta” susțin oficialii în sănătate publică din zona Marsiliei. Autoritățile sanitare realizează în această perioadă o anchetă epidemiologică extinsă pentru a identifica persoanele cu care cei doi soți au intrat în contact, cu scopul de a preveni răspândirea bolii. 

Înțepăturile țânțarilor reprezintă principala sursă de infectare cu virusul care provoacă febra dengue.  Boala este una foarte răspândită în mai multe zone de pe glob precum Asia, Africa, America de Sud sau Caraibe. Până în prezent, pe teritoriul Europei au fost identificate cazuri în Croația, Italia, Spania și Portugalia. 

Apariția cazurilor pe teritoriul Europei este neobișnuită și a fost generată și de temperaturile foarte mari înregistrate în acesta vară. „Temperaturile ridicate și precipitațiile abundente au generat apariția acestei boli în Europa” susține dr. Owain Donnelly, specialist în boli tropicale în cadrul London Hospital, Marea Britanie.

SURSA

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea