Alimentația nesănătoasă, cauza principală a obezității

Obezitatea este o boală care, la rândul său, provoacă alte afecțiuni. Medicii susțin că principala cauză a kilogramelor în plus este alimentația nesănătoasă. Mâncăm alimente sărace în nutrienți și vitamine care ne îmbolnăvesc organismul.

„În primul rând, obezitatea este legată de alimentație, este o problemă majoră de alimentație. Nu mai avem alimentația sănătoasă, gătită în casă, nu mai avem principiile sănătoase de alimentație pe care le aveam în copilărie” susține dr. Șerban Vasile, medic primar chirurgie generală.

Pe lista alimentelor nesănătoase pe care tot mai mulți oameni le consumă în fiecare zi sunt trecute produsele de tip fast-food sau cele intens procesate.

„Tentațiile sunt tot mai mari, alimentele de tip fast-food, cele preparate și semipreparate pot fi cumpărate ușor și folosite pentru pregătirea mesei, dar sunt bogate în potențiatori de gust, steroizi vegetali sau animali” mai spune dr. Șerban Vasile.

Totodată, stilul de viață de astăzi nu impune foarte multă mișcare. Lipsa exercițiilor fizice reprezintă, de asemenea, o cauză a acumulării kilogramelor.

„Lipsa activității fizice, stresul, toate acestea duc la creșterea incidenței și prevalenței obezității” spune dr. Șerban Vasile.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea