Alimente benefice pentru organism în perioada de post

Nu toate alimentele considerate de post pot fi benefice pentru organism. Trebuie să facem o selecție atentă a produselor pe care le putem consuma, astfel încât să evităm să ne îmbolnăvim. De aceea, sfaturile nutriționiștilor sunt cele mai bune în această perioadă.

„Ne îndreptăm către fasole, linte sau năut. Există fasole de diverse tipuri, mazăre de diverse tipuri și e foarte sănătoasă. De asemenea, mixurile de semințe sau nucile caju sau migdalele pot fi mâncate crude sau puse în salate. Avantajul lor este că au gărsimile sănătoase și multe proteine, au și fibre și carbohidrați complecși. Pot fi amestecate de asemenea cu fulgi de ovăz, putem adăuga și niște stafide. Sunt gustări pe care le putem face acasă și le putem lua oriunde” recomandă consultantul în nutriție și fitness, Cristian Mărgărit.

Persoanele care au probleme cu controlul glicemiei pot folosi în alimentație și condimente precum scorțișoara sau turmericul.

„Pentru a controla foarte bine glicemia, în cazul alimentelor dulci putem folosi scorțișoară chiar și turmeric, putem pune chiar și puțin ghimbir. Culmea, ghimbirul, arată un studiu recent, poate îmbunătăți toți parametrii legați de hiperglicemie” mai spune Cristian Mărgărit, consultant în nutriție.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea