Alimente care reduc riscul de avort spontan

Un studiu realizat de o echipă de cercetători a Universității Birmingham scoate în evidență legătura dintre naștere și obiceiurile alimentare în lunile dinaintea și după conceperea unui copil. Unele alimente ar putea reduce riscul de avort spontan.

Cercetătorii Universității Birmingham au descoperit dovezi că o dietă bogată în fructe, legume, fructe de mare, produse lactate, ouă și cereale integrale reduce riscul de avort spontan.

Cercetarea a constatat că un consum ridicat de fructe ar duce la o reducere de 61% a șansei de avort spontan. Un consum ridicat de legume ar putea fi asociat cu o reducere de 41%. Consumul de produse lactate ar putea genera o scădere a riscului de avort sponta cu până la 37%. În cazul cerealelor integrale procentul este de 33%, iar în cel al fructelor de mare și ouăleor de 19%.

O dietă bogată în alimente ultra-procesate, cum ar fi anumite tipuri de pâine, prăjituri, cârnați și mese gata preparate, dublează riscul de avort spontan. Datele au fost colectate într-o perioadă anterioară și în primele trei luni de sarcină, de la aproape 64.000 de femei sănătoase.

Dr. Yealin Chung, rezidentă specializată în obstetrică și ginecologie la Universitatea Birmingham, a declarat: „Avortul spontan este frecvent, cu estimări care sugerează că una din șase sarcini se încheie prin avort spontan, iar există multe cauze cunoscute, de la probleme cu cromozomii bebelușului până la infecții în uter. Cu toate acestea, aproape 50% dintre pierderile timpurii de sarcină rămân neexplicate și, în absența unei cauze, părinții se adresează adesea furnizorilor de îngrijire medicală pentru ghidare în privința celor mai bune metode de a fi cât mai sănătoși posibil și de a reduce riscul viitoarelor avorturi”.

O dietă echilibrată are efecte benefice asupra organismului, reducând riscul de boli cardiovasculare sau apariția diabetului zaharat de tip 2. De asemenea, alimentele sănătoase ajută la buna funcționare a creierului și organelor interne, spun medicii.

SURSA

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea