Alimente și condimente pe care ne putem baza atunci când răcim. Medic: Natura e mereu alături de noi

Tot mai multe studii arată că alimentele sănătoase, precum fructele și legumele, ne ajută să luptăm mai ușor cu răceala și gripa. Dr. Anca Mihalcea, medic specialist în geriatrie, gerontologie, competență în homeopatie și acupunctură, a explicat la Medika TV că și unele condimente pot avea efecte benefice pentru organism.

„Într-adevăr, fructele și legumele ajută foarte mult, dar și condimentele ne oferă protecție. Ceaiurile anti-răceală pot să conțină multe condimente, precum anasonul stelat. Este un remediu puternic antiviral. Coriandrul, chimenul, ghimbirul, curcuma, cuișoarele, toate ajută” a explicat dr. Anca Mihalcea, marți seară, la Medika TV.

Totodată, medicul specialist în geriatrie, gerontologie, competență în homeopatie și acupunctură, Anca Mihalcea, susține că și produsele apicole au puteri vindecătoare pentru organism.

„Produsele apicole sunt foarte bune. De exemplu, mierea nu se strică niciodată și e bună pentru organism. Are foarte mulți produși antimicrobieni, poate fi amestecată cu polen și propolis. Produsele stupului au efecte și prebiotice.”

Pentru ca toate aceste produse să aibă efectele pe care ni le dorim, recomandarea medicilor este de a renunța la alimentele procesate în exces, fără valoare nutritivă, și încărcate de zahăr rafinat.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes