”AM AJUNS ÎN MOMENTUL ÎN CARE NE BATEM JOC DE CE S-A FĂCUT.” Apelul dr. Arafat după ce a văzut că unii români ”iau în bășcălie” coronavirusul

Românii nu iau în serios cu toții criza coronavirusului, iar acum, în stare de alertă, mulți dintre ei iau în derâdere eforturile pe care medicii și autoritățile le-au depus în ultimele 2 luni pentru a fi evitată aglomerația sistemului medical și riscul ca bolnavii să nu poată fi tratați cum trebuie.

Bășcălie”, ”batjocură și luat la mișto”, sunt cuvintele pe care le-a folosit șeful DSU, Raed Arafat, într-o intervenție la TVR, referindu-se la atitudinea unor persoane după ieşirea din starea de urgenţă.  

Șeful DSU a declarat că el, personal, se teme de acest virus, și a făcut apel la români să ia în serios situația cu care ne confruntăm: ”Haideţi să lăsăm prostiile care circulă pe reţelele de socializare, în unele dezbateri care au ieşit din sfera dezbaterilor pragmatice şi ştiinţifice şi au devenit, unele dintre ele, dezbateri de batjocură. Dacă aveam situaţia pe care a avut-o Italia am fi îndrăznit o secundă să spunem că se exagerează? Dacă în România totuşi am evitat o situaţie care este dramatică acum am ajuns în momentul în care ne batem joc de ce s-a făcut. Dacă ar veni un val nou şi să înceapă să crească numărul cazurilor cred că nouă, ca autorităţi, ne va fi mult mai greu să gestionăm situaţia pentru că s-a implantat în conştientul unei părţi a populaţiei că aici a fost o cacealma”, a spus Arafat, marţi seară, la TVR.

Arafat a adăugat că sunt “inclusiv grupuri organizate” care fac “băşcălie” de măsurile dispuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea