Americanii încep vaccinarea anti-covid în noiembrie. Încă un candidat pentru vaccin a ajuns în faza finală de testare

Preşedintele american Donald Trump a anunțat că Statele Unite ale Americii ar putea avea un vaccin sigur şi eficient până la sfârşitul lunii octombrie, iar campania de imunizare a populației ar putea începe cel târziu în noiembrie. Mai mult, Trump a precizat că SUA vor avea suficiente doze pentru vaccinarea tuturor americanilor până în aprilie 2021.

Potrivit Reuters, dr. Antoni Fauci, consultantul pentru coronavirus al Casei Albe și specialistul care are un cuvânt important de spus în criza provocată de pandemiei a avansat un termen similar. El a prezentat chiar și cifre, precizând că Statele Unite ar trebui să aibă 700 de milioane de doze până în aprilie.

”În noiembrie vor fi probabil 50 de milioane de doze disponibile. Până în decembrie poate alte peste 100 de milioane. Apoi vom intra în ianuarie şi februarie. Până în aprilie, vom ajunge la un total de circa 700 de milioane”, a spus Fauci în timpul unei audieri într-o subcomisie a Senatului.

O opinie apropiată a avut și directorul Centrului pentru Controlul şi prevenţia Bolilor, dr. Robert Redfield, care a spus că se aşteaptă ca vaccinările să înceapă în noiembrie sau decembrie şi că va dura între ”şase şi nouă luni” ca întreaga populaţie americană să fie vaccinată. Asta va face ca americanii să-și poată relua viața normnală cel mai probabil din din trimestrul al treilea al anului viitor, potrivit acestuia.

Între timp, Johnson & Johnson a lansat studiul clinic final al unui vaccin într-o singură doză pentru Covid-19. La studiu iau parte peste 60.000 de persoane. Compania se aşteaptă să obţină rezultatele studiului clinic până la sfârşitul anului sau la începutul anului viitor. Vaccinurile rivale ale Moderna, Pfizer şi AstraZeneca necesită administrarea în două doze, la un interval de câteva săptămâni, ceea ce le face mult mai dificil de administrat, iar dacă vaccinul de la Johnson & Johnson se va dovedi sigur și eficient, acesta ar putea să fie câștigătorul final în bătălia vaccinurilor. Chiar și așa, și celelalte companii vor începe producția, mai ales că au deja pre-contracte  cu mai multe țări ale lumii.

Tags: , , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea