Anchetă în Argeș după moartea unui bărbat, la nici 24 de ore după ce s-a vaccinat. Ce spun reprezentanții CNCAV

Un bărbat din județul Argeș, în vârstă de 45 de ani, a murit în condiții încă necunoscute, iar decesul său este cercetat, în condițiile în care a survenit la nici 24 de ore după administrarea primei doze de vaccin anti-COVID de la Pfizer.

Bărbatul și-ar fi făcut vaccinul conform programării, cât timp s-a aflat în centru nu a avut nici o probleme, dar ulterior, după 4 ore, a ajuns la spital cu salvarea, după ce și-a pierdut cunoștința. Seara a fost externat pe propria răspundere, iar în cursul nopții a decedat.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Argeș, citată de Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19, în urma triajului medical și a examenului clinic de specialitate din centrul de vaccinare nu au fost indicate probleme cronice de sănătate.

“După patru ore de la administrarea vaccinului, pacientul a fost adus cu ambulanța la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, în urma unui episod de pierdere a conștienței suferit la domiciliu. La sosirea în unitatea medicală, pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme. În urma investigațiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleași zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical. În dimineața zilei de 3 martie, personalul medical de la Ambulanță, solicitat de familia acestuia, a declarat decesul bărbatului, la domiciliu.

La acest moment, DSP Argeș a sesizat autoritățile competente în vederea efectuării procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului. Conform medicului de familie al acestuia, persoana se afla în evidență cu dislipidemie și valori tensionale crescute”,  se arată într-un comunicat al CNCAV.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea