Anchetă la Gorj, după coronavirus

Corpul de control al ministrului Sănătății descinde la Direcția de Sănătate Publică Gorj și la Serviciul de Ambulanță Gorj, județ în care au fost raportate probleme în gestionarea situației generate de suspiciunile de infectare cu coronavirus. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat Nelu Tătaru,  într-o conferință de presă la care a participat alături de doctorul Raed Arafat.

Potrivit oficialului din Ministerul Sănătății, Corpul de control al ministrului Sănătăţii va fi trimis atât la DSP Gorj, cât şi la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Gorj, instituţii unde au fost constatate deficienţe privind activitatea în ceea ce priveşte gestionarea cazurilor de pacienţi suspecţi de a fi infectaţi cu coronavirus. Un echipaj de ambulanţă ar fi refuzat să ducă epidemiologii la casa unui suspect de infectare cu coronavirus.

Nu este timp ca oricare persoană să vină să refuze, suntem toţi într-un sistem unde se ştie că există riscuri, că suntem expuşi, nu avem timp pentru astfel de manifestări. Dacă au probleme, uşa este deschisă, să vină să le spună, comunicăm. Nu o să rezolvăm astfel de probleme ieşind şi spunând că nu executăm misiunea”, a spus la rândul său Raed Arafat care a afirmat că nu exista niciun motiv pentru ca misiunea să fie refuzată.

Vineri, directorul DSP Gorj a fost demis, după ce s-a constatat că nu a coordonat eficient acţiunile legate de infectarea cu coronavirus, dar şi după ce a comunicat date ineficiente.

Ți-ar putea plăcea