Anchetă penală în Ialomița, după ce o tânără de 24 de ani fost lăsată de medici să nască pe trotuar, în fața spitalului. Ministrul Rafila cere înlocuirea managerului

Polițiștii din Ialomița au deschis un dosar penal după ce o tânără de 24 ani, cu deficiențe de auz și de vorbire, a fost lăsată de medicii Spitalului Municipal Urziceni să nască pe trotuarul din fața unității medicale.

La primele ore ale dimineții, tânăra a venit la Spitalul Municipal Urziceni pentru a-și aduce pe lume copilul. Pentru că unitatea medicală nu are medic ginecolog, a fost nevoie de transportul mamei la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. Medicii care se aflau de gardă la Urziceni nu au îngrijit pacienta corespunzător, motiv pentru care aceasta a părăsit camera de gardă și a născut pe trotuarul din fața spitalului.

La scurt timp, o ambulanță a venit la spital iar personalul medical de pe salvare a ajutat-o pe tânără să-și aducă pe lume bebelușul, o fetiță. Atât mama cât și copilul au fost transferați la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. În urma incidentului, Prefectura Ialomița și Direcția de Sănătate Publică Ialomița au făcut un control la spitalul din Urziceni și i-au amendat pe medici și pe managerul instituției cu suma de 11 mii de lei.

Cazul a intrat și în atenția polițiștilor care au deschis un dosar penal pentru „abuz în serviciu” pe numele cadrelor medicale. Acestea sunt acuzate că nu și-au îndeplinit în mod corespunzător atribuțiile de serviciu, în sensul că nu ajutat-o pe tânăra mamă să-și aducă pe lume fetița în condiții de siguranță.

Într-o conferință de presă, organizată după incident, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a cerut public demiterea sau demisia managerului Spitalului Municipal Urziceni. „Cred că demisia de onoare sau o demitere a managerului acestei unități medicale de către primarul din Urziceni ca urmare a acestui eveniment scandalos este şi morală şi potrivită”, a afirmat Rafila.

 

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea