Antrenor de fotbal, paramedic în lupta cu COVID-19: ”Mergem la luptă! Asta înseamnă emoții, adrenalină.”

Călin Svoboda, antrenorul principal al echipei Heniu Prundu Bârgăului, grupare din fotbalul feminin românesc, și, „secund” al Irinei Giurgiu la reprezentativa U17 a României, este implicat, zilele acestea în lupta cu inamicul COVID-19. Plutonierul adjutant Călin Svoboda e paramedic SMURD în cadrul Gărzii de Intervenție numărul 2 din Prundu Bârgăului, unitate aparținând de Detașamentul de Pompieri Bistrița. Între două ture la serviciu, se ocupă de jucătoarele de Heniu Prundu Bârgăului, pe care le ține sub observație până la reluarea competițiilor.

Într-un intervu publicat pe site-ul FRF, antrenorul bistrițean povestește că debutul crizei l-a găsit la Mogoșoaia, în cantonamentul naționalei U17 a României, care se pregătea pentru Turul de Elită al calificărilor la Campionatul European de anul viitor din Suedia. Meciurile din grupa noastră din Elite Round trebuiau să se dispute în Ungaria. Vestea anulării oricărei activități a bulversat pe toată lumea. Revenit acasă, Svoboda a intrat în luptă directă cu cel mai de temut virus. ”Mergem la luptă! Asta înseamnă emoții, adrenalină. Când am îmbrăcat această uniformă știam că ne așteaptă o luptă, așa că nu ne plângem, dimpotrivă suntem mândri că îi putem ajuta pe semenii noștri, mai ales acum. Atunci când pleci în misiune nu te gândești decât la reușită, te gândești că trebuie să te întorci învingător. Nu pot exprima în cuvinte sentimentul care mă încearcă atunci când pornesc, alături de colegii mei, într-o misiune.”

Cel mai greu este că nu se poate apropia să își strângă copilul în brațe. Cel mai tare îi este dor de fiul său de 11 ani. ”Nu l-am mai văzut de trei săptămâni. Ultima oară l-am zărit de peste gard, eu cu masca pe față… Asta e.”

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea