Anunțul așteptat de cetățenii străini cu drept de ședere în România: “Din 10 aprilie se vor putea programa în platformă”

Vești bune pentru cetățenii străini care trăiesc în România și au drept de ședere în țara noastră: din aprilie se vor putea vaccina și ei împotriva COVID-19.

Anunțul a fost făcut de coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID,  potrivit căruia, cel mai probabil, cetățenii străini cu drept legal de ședere în România se vor putea programa pe platforma de vaccinare începând cu data de 10 aprilie.

„Un element de noutate este legat de posibilitatea cetăţenilor străini de a se programa pe platformă şi mă refer la cetăţenii străini cu drept de şedere în România care nu deţin CNP emise de autorităţile române, vor putea să se programeze direct în platformă. Pentru aceştia va fi alocat un identificator unic corelat cu documentele de identificare a cetăţeanului străin, cu număr, serie şi paşaport, de pildă. Data la care se va implementa foarte probabil această funcţionalitate va fi 10 aprilie”, a spus col. dr. Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă.

Programările la vaccinare pot fi făcute AICI.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea