Anunțul făcut de Marcel Ciolacu, președintele PSD: „Am dublat valoarea normei de hrană în spitale!”

Parlamentul a adoptat primele măsuri din pachetul „Sprijin pentru România”. Una dintre aceste măsuri a vizat dublarea normei de hrană în spitale, de la 11 lei, la 22 de lei.

Dublarea normei de hrană în spitale a fost adoptată de Parlament cu 275 de voturi pentru, un singur vot contra și 7 abțineri. Datele arată că această lege va intra în vigoare începând cu 1 iunie.

Acest proict de lege a fost inițiat de 15 deputați PSD. „Una dintre problemele majore cu care se confrută managementul unei unități spitalicești este aceea de a asigura calitatea hranei pentru asiguratul spitalizat (…) Legea 95/2006, deși face referire la drepturile pacientului, acest drept la o hrană corespunzătoare nu este menționat” se arată în expunerea de motive a inițiatorilor.

Imediat după adoptarea legii de către Parlament, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut următorul anunț: „Am dublat valoarea normei de hrană în spitale la 22 lei/zi. Miniștrii USR ai Sănătății au găsit 780 de milioane de euro pentru a cumpăra zeci de milioane de doze de vaccin, cu mult peste necesar, însă nu au găsit resurse să asigure o masă decentă pacienților din spitale. Rușine!!” a precizat Marcel Ciolacu.

Creșterea normei de hrană pentru pacienții din spitale se înscrie în seria de măsuri cuprinse în pachetul „Sprijin pentru România”.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea