Anunțul făcut de Tudor Ciuhodaru: “România va putea beneficia de teste rapide cu finanțare europeană”

Cunoscutul medic urgentist ieșean Tudor Ciuhodaru, europarlamentar, a anunțat că România va putea beneficia de teste rapide pentru coronavirus pe bani europeni. Este vorba despre Programul de Testare Extinsă, susținut de europarlamentarul român încă din luna martie, prin intermediul căruia se va putea face testare în masă.

România va putea beneficia de teste rapide cu finanțare europeană. Programul de Testare Extinsă (gratuită, inclusiv a celor fără simptome) pe care l-am susținut încă din martie (și) în Parlamentul European a primit sprijin la nivel european. 15-22 de milioane de teste vor fi disponibile pentru depistarea rapidă a cazurilor de coronavirus și scăderea răspândirii virusului. Testele rapide pot face diferența (ieftine, ușor de făcut în număr mare, rezultat în 15 minute) și schimbarea urgentă a definiției de caz”,  a anunțat Tudor Ciuhodaru pe pagina sa de Facebook.

Potrivit europarlamentarului român, Uniunea Europeană a  aprobat alocarea sumei de 100 de milioane de euro pentru aceste teste.

Pe termen scurt, această măsură va acoperi nevoile noastre imediate. Pe termen mediu, în paralel se poate lansa o achiziție comună ce va permite statelor membre să aibă acces singure la aceste teste. Reprezintă un ajutor major pentru a încetini răspândirea virusului. Toate țările care au avut succes în combaterea pandemiei au aplicat două lucruri simple: testare + izolare. Sunt 2 măsuri clare și urgente: identificarea și izolarea fiecărui caz (ancheta epidemiologică și testare extinsă) și creșterea numărului de teste (schimbarea definiției de caz)!”,  a mai spus Tudor Ciuhodaru.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea