ANUNȚUL MOMENTULUI! Cum vor studia mediciniștii bucureșteni din octombrie

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București a făcut cel mai așteptat anunț, cel referitor la modul în care se va desfășura noul an universitar, ținând cont de evoluția pandemiei în țara noastră, dar și de nevoile de instruire ale viitorilor medici.

Într-un mesaj adresat de rectorul UMF ”Carol Davila”, Prof. Dr. Viorel Jinga, se arată că s-a luat decizia ca, din 5 octombrie, cursurile universității să se desfășoare on-line. Totuși, ”lucrările practice și laboratoarele se vor desfășura într-un sistem dual, on-line și față în față, după un program adaptat fiecărei discipline de studiu.” se precizează în mesajul de început de an universitar al rectorului UMF. ”Voi, viitorii apărători ai sănătății, nu puteți să lipsiți de lângă pacienții voștri pentru că alături de cunoștințele clinice, gândirea, logica și manualitatea clinică trebuie să învățați și compasiunea, comunicarea, tenacitatea luptei pentru viață.” le transmite Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga studenților de la Medicină.

În mesaj se mai arată și că vremurile cele mai grele din istoria omenirii au fost cele ale marilor descoperiri inovatoare: ”Lucrări istorice ale lui Newton au fost create în condițiile carantinei impuse de epidemia de ciumă a secolului XVII.”

Anul acesta, la examenul de admitere la facultățile Universității de Medicină și Farmacie din București s-au înscris peste 3000 de candidați, în condițiile în care numărul locurilor disponibile a fost de 1154 finanțate de la bugetul de stat și 310 cu taxă. Examenul s-a desfășurat la Romexpo, organizarea fiind o premieră pentru învățământul din România.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea