Apel al ministrului de Interne către Diaspora: ”Nu e bine să reveniți acum acasă”/”Nu închidem orașe, nu raționalizăm alimentele”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut marți seară un apel către românii plecați peste granițe de a nu reveni acum acasă, pentru că nu este momentul potrivit.

Fac apel către fraţii din diaspora: Nu este bine pentru compatrioţii din ţară să reveniţi acum acasă. Vă aduc la cunoştină că veţi intra direct în carantină sau izolare, iar cei care fac declaraţii false vor avea dosar penal. Fac apel la înţelepciune şi maturitate. Trebuie să avem grijă de copiii, părinţii şi bunicii noștri, acum, mai mult ca niciodată” , a declarat ministrul Vela.

Tot marți seară, autoritățile au anunțat că începând de miercuri, 18 martie, ora 18.00 vor fi supendate toate zbourile spre Spania și dinspre Spania, spre România. De asemenea, zborurile din Italia sunt suspendate pentru 14 zile din 23 martie.

Pe de altă parte, ministrul de Interne, al doilea om în stat, în perioada în care România e în stare de urgență, a declarat că nu s-a ajuns la situația de a închide vreun oraș din cauza coronavirusului sau de a raționaliza alimentele.

Tags: , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea