Apel disperat al unui părinte care și-a pierdut copilul în incendiul din clubul Colectiv: „ Nu îi lăsați să vă cumpere tăcerea”

În timp ce autoritățile par că vor să șteargă cu buretele tragedia care a avut loc la Spitalul Județean Piatra Neamț, rudele victimelor din incendiul de la Colectiv sunt alături de familiile îndurerate și le transmit apropiaților celor care au ars de vii în secția ATI să nu renunțe la lupta pentru aflarea adevărului.

Incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț demonstrează încă o dată dezordinea care domnește în sistemul medical din România. Cu toate acestea, autoritățile statului par că vor să mute atenția celor care pun întrebări despre această tragedie către o altă direcție. La câteva zile de la eveniment, toată România este acum interesată de vaccinarea anti-COVID-19, în timp ce despre ancheta referitoare la incendiu aproape că nu se mai spune nimic. Alături de familiile care încă își mai plâng morții arși de vii sunt rudele victimelor de la Colectiv.

Într-o intervenție în direct la Medika TV, Eugen Iancu, președintele Asociației „Colectiv”, a făcut un apel public către rudele îndoliate de la Piatra Neamț: „Este cumplit de greu, dar în niciun caz nu trebuie să renunțe. Ideea să nu se culce pe o ureche, să nu creadă că cineva îi va ajuta. Poate în afară de avocatul pe care îl au nu-i va ajuta nimeni. Din contră, vor apărea în jurul lor oameni care vor încerca să le cumpere tăcerea. Cu mărunțișuri, cu povești. Așa acționează statul”.

Mesajul lui Eugen Iancu vine în urma unei experiențe personale pe care a avut-o la 2 ani de la tragedia petrecută în clubul Colectiv din București. „În primii 2 ani am avut destui oameni în jurul meu care încercau să mă aducă la masa discuțiilor cu diverși. Nu să mă cumpere financiar, n-a venit nimeni să-mi spună ia un milion de euro și taci. Eu nu am spus niciodată că doctorul din spital este un criminal, eu am spus că doctorul din spital este un laș, pentru că în loc să iasă să spună «noi nu-i putem trata pe acești răniți»”, a mai spus Eugen Iancu, președintele Asociației „Colectiv”.

Potrivit informațiilor oficiale, nici până acum procurorii care investighează cazul de la Piatra Neamț nu au descoperit sursa incendiului în care 10 pacienți internați la ATI au murit arși de vii.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes