APEL DISPERAT DE LA BACĂU: “Avem nevoie de Remdesivir pentru tratamentul pacienților gravi cu SARS-CoV2!”

Situație disperată în județul Bacău, care este pe punctul de a rămâne fără locuri în spitale pentru pacienții cu COVID-19, dar și fără tratament pentru bolnavii care sunt în stare gravă.

Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Bacău face apel la Ministerul Sănătății să trimită în județ mai multe flacoane de Remdesivir. Apelul vine după ce SJU Bacău a solicitat repartizarea a 100 de flacoane, iar Direcția de Sănătate Publică a transmis că s-a aprobat repartizarea unui număr de 6 flacoane, adică doza necesară pentru tratarea… unui singur pacient.

Avem nevoie de REMDESIVIR pentru tratamentul pacienților gravi cu SARS COV-2!!! Remdesivir este primul tratament autorizat împotriva COVID-19 destinat adulților și adolescenților cu vârsta de peste 12 ani care au pneumonie și care necesită suplimentare cu oxigen. Pe data de 3 august Ministerul Sănătății a anunțat că România va beneficia de peste 25.000 flacoane de Remdesivir (Velkury). Încă de pe data de 24/07/2020 Spitalul Județean de Urgență Bacău a trimis solicitare către Ministerul Sănătății pentru repartizarea a 100 flacoane Remdesivir. Astăzi am fost înștiințați de către DSP Bacău că ne-au fost repartizate 6 flacoane pentru tratamentul unui pacient eligibil, internat la compartimentul nostru ATI COVID. NU ESTE SUFICIENT! Încă din martie 2020 paturile de ATI Covid sunt funcționale!
Astăzi sunt ocupate la capacitate maximă! La fel erau și în urmă cu o zi și în urmă cu o săptămână, și cu două săptămâni! În SJU Bacău sunt internați pacienți eligibili pentru terapia cu Remdesivir! Ministerul Sănătății trebuie să repartizeze urgent acest tratament și Spitalului Județean de Urgență Bacău în doze suficiente!”, este apelul lansat de dr. Ioana Dinu, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Bacău, lansat public inclusiv pe Facebook.

Județul Bacău se numără, de câteva zile, printre județele cele mai afectate de pandemie. În ultimele 24 de ore, județul Bacău a raportat 63 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV2, fiind pe locul al treilea la nivel național în ceea ce privește numărul de cazuri noi. De la începutul pandemiei, în Bacău s-au înregistrat 1566 de cazuri și aproape 100 de decese. În spitalele din județ sunt internați peste 300 de pacienți cu COVID-19.

Tags: , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea