Apelul unui renumit medic către autorități: “Cer public includerea spitalelor private care au paturi de ATI în acest val 4”

România a înregistrat astăzi cel mai mare număr de pacienți în stare gravă, internați la terapie intensive, de la începutul pandemiei.

1.632 de bolnavi, din care 34 copii, erau internați azi, la ora 10.00, la ATI. Criza locurilor de terapie intensivă a făcut deja victime, bolnavi care, în așteptarea unui loc la ATI, au murit în ambulanță sau în unitățile de primiri urgențe.

Reputatul medic urgentist ieșean Tudor Ciuhodaru face apel la autorități să includă și paturile ATI din spitalele private în lupta împotriva COVID-19, astfel încât să poată crește capacitatea de terapie intensivă. Dr. Tudor Ciuhodaru crede că, în acest moment, este singura soluție, deși autoritățile au fost avertizate din timp de medici că valul 4 al pandemiei va lovi puternic.

Fac un apel public și la președinte și ministrul interimar al Sănătății și la premier și la cine o mai fi pe-acolo și care au dovedit că sunt doar simpli contabili ai morții în România: cer public, urgent, includerea spitalelor private care au paturi de terapie intensivă în acest val 4. E absolută nevoie ca aceste spitale, măcar în această perioadă de foc, să devină funcționale și să asigure viața românilor. Cum au fost băgate în acel tort sal Casei de Asigurări de Sănătate date prin ordonanțe de urgență în miez de noapte, cred că e momentul să fie și ele incluse în acest circuit. Este de noaptea minții. S-au uitat la televizor, noi le spunem de 3-4 luni ce se întâmplă și ei nu au construit măcar o unitate de terapie intensivă sau un spital de boli infecțioase”,  a declarat dr. Tudor Ciuhodaru pentru Medika TV.

Mai jos puteți asculta declarația medicului ieșean.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea