Aproape 2000 de copii, imunizați în prima zi în ziua în care s-a dat startul vaccinării pentru categoria de vârstă 12-15 ani

Într-o singură zi, cea în care în România s-a dat startul vaccinării copiilor din categoria de vârstă 12-15 ani, numărul celor din această grupă care au fost imunizați s-a ridicat la 1903. Cifrele au fost făcute publice de coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă. Șeful CNCAV a arătat că numărul cel mai mare de copii imunizați a fost înregistrat în București – 494, urmat de Cluj – 178 și Ilfov – 140.

În plus, a mai precizat dr. Gheorghiță, de la 1 iunie, ziua în care platforma informatică a devenit disponibilă pentru programarea copiilor din această grupă de vârstă, au fost programați pentru vaccinare aproape 4200 de copii.  

Șeful CNCAV a explicat că vaccinul se poate face inclusiv fără programare, la fel ca în cazul adulților.

Vaccinarea persoanelor din categoria 12-15 ani se poate face și fără programare, prin prezentarea la centrele de vaccinare unde imunizarea se face cu vaccinul Pfizer, atât centre fixe cât și centre de tip drive-through, evenimente de tip maraton, dar și în cabinetele medicilor de familie, acolo unde este solicitat acest tip de vaccin. Noi recomandăm vaccinarea cu programare în platformă, pentru a reduce timpii de așteptare“, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a subliniat că România este prima țară din Uniunea Europeană în care a început administrarea serului pentru această categorie de vârstă.

La nivelul Uniunii Europene, România este prima țară care a demarat campania de vaccinare și pentru grupa de vârstă 12-15 ani. În celelalte țări membre va demara activitatea de vaccinare și pentru această grupă de vârstă, însă fiecare țară are propria strategie privind persoanele eligibile pentru vaccinare. Ce trebuie să înțelegem – este extrem de utilă acordarea acestei autorizări, mai ales pentru copiii care sunt în evidență cu boli cronice, boli cronice care îi expun riscului de a face o formă gravă de COVID-19″, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea