Aproape 700.000 de români au fost deja vaccinați! Câți dintre ei au primit serul de la AstraZeneca

1.151.112 vaccinuri au fost folosite în România din momentul în care s-a dat startul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie.

Potrivit Comitetului Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19, numărul persoanelor imunizate se apropie de 700.000, din care peste 454.000 de oameni au deja o imunizare completă, fiindu-le administrate ambele doze de vaccin.

Aproape 630.000 de români au primit până acum vaccinul Pfizer, primul ser aprobat în Uniunea Europeană și folosit și în țara noastră.

Vaccinarea cu serul de la Moderna a început în România pe 4 februarie, iar până acum aproape 61.000 de oameni au primit acest vaccin.

În ceea ce privește cel de-al treilea ser aprobat în Uniunea Europeană, cel de la AstraZeneca, acesta este folosit în România începând de ieri, când s-au deschis la nivel național 180 de noi centre de vaccinare, în care se administrează, pentru moment, exclusiv acest vaccin.

În prima zi în care s-a folosit vaccinul AstraZeneca, 6812 oameni au fost imunizați cu acest ser. Persoanele vaccinate ieri vor face rapelul abia în luna aprilie, acest vaccin fiind administrat în două doze la un interval de 58 de zile.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea