Arafat, despre femeia revenită din Italia la Buzău: Este clar că trebuia să declare

Arafat, despre femeia revenită din Italia la Buzău: Este clar că trebuia să declare din ce zonă vine când a trecut graniţa, nu când a ajuns la Buzău. Asta e atitudinea corectă

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, reacționează după ce o buzoiancă a plecat dintr-o provincie lovită de coronavirus și a călătorit alături de alte persoane, anunțând abia la Buzău zona unde a trăit până acum dar și că a intrat în contact cu o femeie ce prezintă acum semne de boală. Raed Arafat a declarat duminică seară la Antena 3 că femeia trebuia să declare în primul rând din ce zonă vine când a trecut graniţa, nu când a ajuns la Buzău. „Asta e atitudinea corectă”, a spus Arafat.
„Doamna este asimptomatică. A călătorit tot drumul şi când microbuzul a oprit şi a coborât din el, a sunat la 112 şi a zis că a intrat în contact cu cineva în Italia şi doreşte să fie dusă la spital. Este clar că ea trebuie să declare în primul rând din ce zonă vine când a trecut graniţa, nu când a ajuns la Buzău. Asta e atitudinea corectă care trebuie făcută. Nu i s-a făcut rău, nu i s-a făcut nimic, numai că a ajuns la destinaţie şi atunci a dat telefon că să fie transportată pentru a fi investigată”, a afirmat el.
La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Horaţiu Moldovan a spus că femeia a fost dusă la spitalul din Buzău, fiind recoltată probă şi transmisă la „Matei Balş”.
Femeia din Buzău care a venit din Italia, dintr-o localitate aflată în carantină din cauza coronavirusului, va înnopta într-o clădire dezafectată de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău, special amenajată pentru ea, iar luni dimineaţă va fi transferată în fosta tabără de la Arbănaşi, spaţiu stabilit de autorităţi pentru monitorizarea eventualilor suspecţi de coronavirus.

Ți-ar putea plăcea