ARBIDOL, leacul ”miraculos” din Rusia, neautorizat în UE și SUA, a fost inclus în protocolul terapeutic românesc

Arbidol, un medicament produs în Rusia, sub denumirea clinică de Umifenovir, și autorizat doar pentru Federația Rusă, Republica Moldova și China, a fost inclus în protocolul terapeutic aplicat în spitalele din România, în tratamentul pacienților COVID-19. Modificarea apare într-un ordin al ministrului Sănătății, devenit oficial vineri, iar Umifenovir (denumirea comercială este Arbidol) este recomandat să fie administrat în formele ușoare și medii, în asociere cu alte medicamente care erau deja în schema de tratament.

Noul medicament pentru infecțiile cu SARS-CoV-2 nu se găsește nici în farmacii, nici în spitale. Medicamentul poate fi procurat doar din spațiul în care este autorizat, adus în România, de persoane fizice sau juridice, și donat spitalelor pentru a fi administrat.  Prin includerea în protocolul terapeutic, se admite, practic, administrarea lui în spitale, fără ca statul să poată achiziționa medicamentul.

Apărut după valurile de SARS și gripă porcină, Arbidol este un imunomodulator care nu schimbă radical situația pacienților aflați în stare gravă, dar poate sprijini organismele, în special pe cele tinere, să fie pregătite pentru lupta cu virusul. Are rol adjuvant, dar poate fi folosit și preventiv pentru a evita infecția. Nu este recomandat copiilor cu vârsta sub doi ani.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea