Asigurări date de președintele României: de Paști, România nu va fi în lockdown. Ce se va întâmpla în starea de alertă

Starea de alertă va fi prelungită în România, dar este foarte probabil să apară noi restricții. Mai exact, circulația pe timpul nopții, care acum este restricționată de a ora 23.00 până la 5.00, ar putea să fie restricționată mai devreme cu o oră, de la 22.00.

Anunțul a fost făcut de președintele Klaus Iohannis în urma unei ședințe de lucru la Palatul Cotroceni, la care au luat parte premierul Florin Cîțu și alți factori de decizie.

Restricțiile care sunt în vigoare vor fi păstrate iar circulația pe timp de noapte care este restricționată acum de la ora 23.00 va fi restricționată mai devreme, probabil începând de la orele 22.00”, a spus Klaus Iohannis la finalul ședinței.

Totodată, șeful statului a atras atenția că cifrele din ultima săptămână sunt „îngrijorătoare”, iar tendința de creștere e evidentă, dar a precizat că România nu va fi în lockdown de Paști.

Vreau să atrag atenția totuși că cifrele din ultima săptămână privind evoluția pandemiei de COVID-19 sunt îngrijorătoare. Tendința de creștere este evidentă și din toate părțile ni se spune că presiunea pe secțiile de Terapie Intensivă este tot mai mare. Dragii mei, haideți să nu irosim ceea ce am câștigat până acum prin campania de vaccinare, campania de vaccinare care merge foarte bine. Iată că deja până acum s-au vaccinat peste 1 milion de români, iar numărul de doze administrate crește de la o zi la alta. Numărul de centre de vaccinare crește de la o săptămână la alta, astfel încât până în vară să avem un nivel foarte bun de vaccinare a populației. Și, în final, un mesaj care cred că este important pentru mulți: pot să vă spun foarte clar, dragi români, că nu avem în vedere un lockdown de Paște”,  a spus președintele Iohannis.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea