Asistent medical de la ”Victor Babeș”, infectat inexplicabil, deși a respectat toate procedurile și a purtat echipament

Unul dintre cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” confirmat pozitiv cu coronavirus, asistent medical, a ajuns în această situație deși a urmat toate măsurile de precauție. Cadrul medical a avut echipament corespunzător tot timpul cât s-a aflat în spital, s-a protejat exact cum o cer normele și a respectat cu strictețe toate regulile din spital și din afara acestuia.

Cu toate acestea, a fost testat pozitiv cu SARS-CoV-2 în cursul zilei de sâmbătă, și a fost nevoit să se interneze în salonul în care, până atunci, îngrijise bolnavi cu COVID-19. Povestea lui a fost relatată, pe Facebook, de Luca Niculescu, ambasadorul României la Paris, iar cadrul medical este chiar fratele diplomatului. Petre Niculescu este fratele mai mic al ambasadorului Luca Niculescu și este asistent medical la Victor Babeș, iar în ultima perioadă ”s-a aflat, alaturi de colegii săi, în prima linie a luptei cu pandemia.” Explicația cea mai probabilă privind modul în care s-a infectat ține de contagiozitatea foaret mare a coronavirusului.

Potrivit mesajului semnat de diplomatul de la Paris, fratele său se sime bine și ” are o mare dorință : să se însănătoșească rapid, ca să îi îngrijească din nou pe «pacienții lui»”

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea