Asistentă de la UPU Focșani, concediată pentru comportament neadecvat față de pacienți

O asistentă medicală care își desfășura activitatea în cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon” din Focșani a fost concediată, fiind acuzată de comportament neadecvat față de pacienți.

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, reprezentanții unității medicale își motivează decizia de a-i înceta contractul de muncă respectivei asistente, invocând faptul că femeia, în repetate rânduri, a avut un comportament nepotrivit față de bolnavii care se prezentau la UPU.

Ținând cont de caracterul repetat al abaterii disciplinare al asistentei medicale, aceasta fiind anterior sancționată pentru săvârșirea unei abateri disciplinare similare și în baza hotărârii Comitetului Director al spitalului, asistenta medicala din sectia pediatrie a fost sancționată cu desfacerea disciplinara a contractului individual de muncă, începând cu data de 06.09.2022. Pe aceasta cale, reiteram faptul ca toleranta conducerii spitalului judetean pentru astfel de comportamente este zero” susțin reprezentanții Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani.

Cazul asistentei recalcitrante a apărut în spațiul public în urma unei reclamații făcute de părinții unui bebeluș de 11 luni. În noaptea de 17 august a.c., aceștia au fost întâmpinați de către asistenta de gardă cu un limbaj suburban și cu un comportament neadecvat.

Pe baza sesizării a fost începută o anchetă internă, la finalul căreia s-a luat decizia concedierii asistentei.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes