Asistentă de la Urgențe, AVC în timpul serviciului

O asistentă medicală de 42 de ani de la UPU a făcut atac cerebral în timpul serviciului.

Angajata abia intrase în tură la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, când au început să se manifeste semnele unui atac vascular cerebral. Colegii de serviciu au fost primii care i-au acoordat îngrijiri medicale. Potrivit unor surse medicale, asistenta a beneficiat de tromboliză la circa 30 de minute de la primele semne  ale AVC, dar terapia nu a dat rezultat.

Asistenta medicală a  fost transferată la Spitalul Universitar din Bucureşti, cu un elicopter SMURD.

Cazul de la Constanța vine după ce, marți, un medic militar ATI a fost descoperit mort, în locuința sa din Brașov. La 48 de ani, dr. Vitalie Neaga lucra la stat și la privat, fiind încadrat la Spitalul Militar Brașov și lucrând și la o clinică pe care o deschisese recent.

Medicul, divorțat, tată a 3 copii, locuia singur. Ultima oară când a vorbit la telefon a fost sâmbătă. Medicul era în concediu și din acest motiv colegii de la clinică și de la spital nu au sesizat absența sa.  Cea care a alertat autoritățile a fost sora sa care a ajuns marți la Brașov și pe care medicul trebuia să o ia de la aeroport.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes