Atenție la dietele înșelătoare! Kilogramele pierdute rapid nu înseamnă și sănătate pentru organism

Cu toții ne dorim să pierdem cât mai repede kilogramele acumulate în timpul meselor copioase de sărbători. Mulți preferăm să apelăm la diete sau trucuri care au acest efect. Specialiștii în nutriție susțin faptul că această metodă de a slăbi ne poate afecta organismul.

„După sărbători majoritatea nu suntem prieteni cu cântarul și ne dorim să revenim la kilogramele de dinainte. Și atunci încercăm tot felul de diete povestite sau pe care le găsim noi, care nu sunt deloc eficiente sau sănătoase. Dacă ne dorim să vedem repede pe cântar câteva kilograme mai puțin, putem utiliza o astfel de dietă. Acest tip de slăbit nu este deloc sănătos, nu este bun pentru organism” a explicat, la Medika TV, Maria Martac, biolog și consultat în nutriție.

Dietele sau soluțiile de slăbit rapide ne pot afecta serios organismul și ne pot îmbolnăvi. De aceea, este bine să apelăm la sfatul unui specialist în nutriție. „În aceste perioade în care ținem aceste cure noi nu mâncăm și nu slăbim, reușim doar să ne deshidratăm. Mai mult ne frustrăm și ardem masa musculară. Adică ceea ce ne menține sănătoși. Nu se cheamă slăbit ceea ce facem noi prin aceste diete heirupiste, ci doar probleme pentru organism” recomandă Maria Martac.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes