Autoritățile gândesc un plan de măsuri pentru stimularea persoanelor care se vaccinează împotriva COVID-19

România este printre țările europene cu cele mai mici rate de imunizare împotriva COVID-19. Numărul persoanelor care se vaccinează e în continuare scăzut, iar zilele trecute abia a fost atins pragul de 5 milioane de români vaccinați, țintă care ar fi trebuit atinsă încă de la 1 iunie.

În contextul amenințării valului 4, autoritățile iau în calcul acordarea unor stimulente pentru persoanele care se vaccinează. Acordarea de bonuri de masă sau organizarea unor loterii sunt parte din scenariul luat în calcul pentru creșterea ratei de vaccinare.

“Noi am venit cu propuneri pe care le-am înaintat Guvernului, propuneri care au fost discutate cu Comitetul Naţional pentru Coordonarea Activităţilor de Vaccinare. În acest moment, pe lângă acţiunile pe care le-a pregătit Ministerul Sănătăţii legate de oferirea posibilităţii de vaccinare în ambulatorii, în sensul acesta avem pregătită o Ordonanţă de Urgenţă care probabil că va fi promovată în săptămânile următoare, şi la domiciliul pacientului de către medicul de familie, am venit, de asemenea, cu propuneri de recompensă pentru cei care se vaccinează de acum înainte, dar şi anumite măsuri care să recompenseze şi pe cei vaccinaţi anterior şi pe cei care doresc să se vaccineze de acum înainte.

Deocamdată, avem în lucru o propunere pentru acordarea unor bonuri de masă, pentru cei care se vor vaccina de acum înainte, şi suntem în discuţii, încă nu avem o formă finală, a unor loterii la care să participe toate persoanele vaccinate care doresc acest lucru.

Cam acestea sunt măsurile pe care le avem agreate în acest moment, urmând să vedem dacă considerăm oportun, fie ca ele să fie extinse, dacă sunt de succes, fie să fie înlocuite cu alte măsuri dacă se consideră necesare.

În momentul acesta, loteria este încă la stadiul de discuţii, vom veni cu mai multe propuneri, vedem care sunt cele mai uşor de operaţionalizat şi acceptat de Guvern şi acelea vor fi implementate”, a declarat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, într-un interviu acordat News.ro. 

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea