Autoritățile pregătesc o nouă campanie de informare cu privire la vaccinarea anti-COVID-19

Având în vedere cifrele tot mai scăzute în privința vaccinării anti-COVID-19, Guvernul României pregătește o nouă campanie de informare.

Reprezentanții Guvernului speră ca prin noua campanie de informare, ale cărei mesaje vor fi difuzate în mass-media de săptămâna viitoare, românii care nu s-au vaccinat să fie convinși de importanța vaccinului și să se imunizeze.

Guvernul pregătește și este în curs de lansare a unei campanii de comunicare și informare care va fi difuzată în media, o campanie care este țintită pe partea emoțională a pandemiei și anume revenirea la normalitate, printr-un concept care înseamnă „mi-e dor de împreună”. Sunt elemente care noi sperăm să sensibilizeze o parte din populație. Există o serie de materiale care sunt adresate diverselor categorii populaționale, astfel încât fiecare să se regăsească într-unul din personajele respective”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, în direct la Medika TV.

Pentru ca mesajele pro-vaccinare să ajungă și la cei sceptici, autoritățile susțin că este nevoie de oameni în care comunitățile au încredere.

Cred că prin implicarea directă a celor mai credibile persoane dintr-o comunitate lucrurile se vor schimba în bine. Trebuie să ne implicăm în actuala campanie de vaccinare, pentru că ea nu este a unei instituții. Este un bun al întregii țări. De bunul mers al campaniei de vaccinare ține revenirea la normalitate”, a mai precizat medicul Valeriu Gheorghiță, pentru Medika Tv.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea