Autosesizare a Colegiului Medicilor din România în cazurile de la Botoșani și Târgu Jiu

Colegiul Medicilor din România a anunțat public faptul că s-a autosesizat în legătură cu cazurile petrecute la spitalele din Botoșani și Târgu Jiu, prin structurile sale teritoriale din Botoșani și Gorj. 

„Colegiul Medicilor din România, prin colegiile teritoriale din Botoşani şi Gorj, s-a autosesizat atât în cazul decesului de la Botoşani, cât şi în situaţia de la Târgu Jiu, şi a declanşat din oficiu o anchetă disciplinară, pentru a cerceta profesional şi deontologic medicii implicaţi. (…) Sistemul medical din România, prin toate componentele lui, de la medici la autorităţi şi factori de decizie, instituţii, organizaţii, necesită o reformă profundă, astfel încât riscul de apariţie a situaţiilor despre care discutăm astăzi să fie diminuat. Anchetele care se află acum în desfăşurare pot să aducă şi vor aduce clarificări cu privire la ceea ce s-a întâmplat. Esenţial este ca aceste concluzii ale anchetelor să conducă la îmbunătăţirea cadrului legal şi de funcţionare a sistemului medical, iar astfel de cazuri să nu se mai repete. Trebuie creat un mecanism eficient, cu rol de prevenire şi de protejare a celor implicaţi, pacienţi şi medici, deopotrivă” este mesajul postat de CMR, pe rețelele de socializare. 

Reamintim faptul că la Maternintatea Spitalului Județean Botoșani o tânără de 26 de ani a murit după ce a fost lăsată netratată de medici timp de 7 ore, în timp ce la Spitalul Județean Târgu Jiu, o femeie gravidă în luna a noua a fost operată de eventrație. 

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea