Avertisment al OMS privind riscurile din cauza întârzierii vaccinării copiilor, pe fondul pandemiei

De la începutul pandemiei, s-au înregistrat, la nivel global, întârzieri în ceea ce privește vaccinarea copiilor, pe fondul redirecționării resurselor și personalului medical în lupta împotriva COVID-19. Din cauza restricțiilor, programul a fost redus ori unele servicii medicale au fost restricționate sau chiar închise. Și oamenii au evitat deplasările, de teama de a nu se infectat, chiar și după ridicarea restricțiilor sanitare.

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că dacă vaccinarea nu va fi recuperată cât mai repede, există riscul unei “catastrofe absolute”.

‘În 2021, avem potenţialul să se producă o catastrofă absolută”, a spus dr. Kate O’Brien, directoare a departamentului pentru vaccinare din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, potrivit AFP.

Întârzierile vaccinale se resimt deja în unele zone ale globului. Oficialul OMS a dat ca exemplu Pakistanul, unde au apărut mai multe focare de rujeolă.

Tragem acum un semnal de alarmă pentru că trebuie să acţionăm imediat pentru a-i proteja pe aceşti copii’‘, a mai spus oficialul OMS.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea