AVERTISMENT DE LA METEO. Vine norul de praf saharian peste noi!

Norul de praf saharian provenit din nordul Africii și care afectează deja o parte din Europa va fi resimțit și în România. Anunțul a fost făcut de Administrația Națională de Meteorologie și preluat de Ministerul Mediului. Potrivit unei informări ANM, ”în perioada 6 – 9 februarie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sudul, centrul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României”.

Ceea ce avantajează România este faptul că în țările de la vest și sud-vest se semnalează precipitații, astfel încât concentrația particulelor de praf care vor ajunge deasupra țării noastre va fi mai mică.

„Depunerile de praf în țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie) în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar la începutul săptămânii viitoare și în restul țării”. se mai arată în informarea meteorologilor.

Oamenii de știință au observat că în ultima jumătate de secol frecvența furtunilor de praf saharian a crescut cam de zece ori.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea