AVERTISMENT! Mesajul lui Raed Arafat pentru cei care pregătesc petreceri de sărbători

Organizarea de petreceri de Crăciun și Anul Nou este imposibilă, dacă raportăm aceste evenimente la regulile existente. Totuși, așa cum s-a întâmplat și în alte etape ale restricțiilor, unii dintre cei care dețin localuri, săli de evenimente, etc, se gândesc dacă ar putea ocoli regulile și să marcheze sărbătorile prin organizarea unor petreceri. Avertismentul de la vârful Ministerului Afacerilor Interne este categoric: nu vor fi concesii, iar oamenii legii își vor face treaba și îi vor opri.

”E o perioadă total neobișnuită și e nevoie de măsuri neobișnuite…Sunt alte țări care au luat măsuri mult mai dure, chiar radicale” a explicat, la Medika TV, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență și secretar de stat în MAI. Oficialul guvernamental a adăugat și că există informații care arată că se va încerca eludarea regulilor, însă, pe măsura acestor încercări va fi și contraofensiva autorităților.

”Să știți că avem astfel de informații (n.r. că s-ar încerca organizarea de petreceri, cu încălcarea regulilor existente), sunt convins că colegii de la ordine publică vor lucra să stopeze tentativele respective, Facebook-ul e plin de astfel de invitații, anunțuri de organizări de petreceri am înțeles. Ce nu putem controla sunt petrecerile din apartament, din locuințe private. Dar, oamenii trebuie să înțeleagă la ce riscuri se expun și îi expun pe cei dragi lor cu care vor avea contact în acele zile.” a avertizat Raed Arafat.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea