AVERTISMENTUL MEDICILOR: coronavirusul a suferit mutații care-l ajută să intre mai ușor în celulele umane

Medicii români vorbesc despre noile cercetări cu privire la evoluția pandemiei de COVID-19 și a modului în care se comportă virusul care o provoacă, SARS-CoV-2. Studiile citate de specialiștii din țara noastră arată faptul că noul coronavirus a suferit deja unele mutații, care au ca efect creșterea gradului de infectare.

Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii „Medika Special” de la Medika TV, dr. Radu Ciornei, doctor în imunologie, microbiologie și genetică moleculară, a explicat că oamenii de știință din Marea Britanie au realizat un studiu care scoate în evidență faptul că virusul SARS-CoV-2 a suferit deja unele mutații, care i-au crescut gradul de infecțiozitate.

Eu, din literatura pe care o consult, pot să vă spun că a apărut un articol care spune că există o mutație. Este vorba despre un articol al unor cercetători britanici care explică faptul că există o mutație a virusului, care îl face să intre mai ușor în celulele țintă. De aceea, numărul de oameni din focare a crescut, deci avem mai mulți infectați”, a spus cercetătorul sucevean.

Mutația pe care a suferit-o virusul SARS-CoV-2 și care este amintită în studiul din Marea Britanie nu face ca acesta să fie mai periculos, în sensul că nu determină apariția unor forme mai grave de boală, prin comparație cu cele pe care medicii le tratează în prezent. „Virulența tulpinii nu este mai mare ca până acum și nu a crescut numărul de oameni care fac forme grave ale bolii”, mai spune dr. Radu Ciornei.

Tags: , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea