Avertismentul OMS: scăderea vaccinărilor a determinat o creștere alarmantă a cazurilor de rujeolă

Organizația Mondială a Sănătății avertizează, într-un raport publicat joi, că numărul cazurilor de rujeolă a crescut la aproape 870.000 în 2019, cel mai ridicat nivel din ultimii 25 de ani. Potrivit OMS, creșterea numărului de cazuri a venit pe fondul scăderii vaccinărilor la un nivel critic. Directorul general al OMS a avertizat că situația ar putea fi și mai gravă în acest an, din cauza restricțiilor impuse de limitarea răspândirii noului coronavirus, care afectează programele de vaccinare la nivel mondial.

Potrivit raportului, în 2019 au murit 207.000 de oameni la nivel mondial din cauza rujeolei, dublu comparativ cu anul 2016.

Aceste date dau un semnal clar că nu reuşim să protejăm copiii de rujeolă în fiecare regiune a lumii”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că situația este și mai gravă în acest an, din cauza pandemiei. Potrivit OMS, numai în luna noiembrie există riscul ca 94 de milioane de copii din 26 de țări să nu fie vaccinați din cauza suspendării campaniilor de imunizare.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea