Avertismentul șefului DSU: „Nu vă vaccinați cu vaccinuri false”

În timp ce autoritățile pun la punct campania de vaccinare a populației, acestea transmit și avertismente cu privire la modul în care trebuie organizată această activitate, astfel încât cei care vor să se imunizeze să nu devină victime ale celor care pun pe piață produse farmaceutice contrafăcute.

Un astfel de avertisment vine din partea medicului Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Acesta a explicat la ce trebuie să fie atente persoanele care vor să se vaccineze împotriva COVID-19, astfel încât să nu fie înșelate. „Trebuie să fim foarte atenți. Dacă vine cineva și spune «îți aduc eu vaccinul, te costă atât», înseamnă că te păcălește. Nu trebuie să ne lăsăm păcăliți. Și se știe, au fost date și avertismente că este posibil să apară pe piață vaccinuri false care să folosească naivitatea unor persoane pentru a face bani vânzând astfel de produse. Atenție foarte mare la acest lucru! Vor fi vaccinuri suficiente, pentru toată lumea”, a declarat Raed Arafat, la Medika TV.

Imunizarea populației se face în condiții de maximă siguranță, respectând prospectul produselor farmaceutice ce urmează a fi administrate doritorilor. „Vaccinarea trebuie făcută în mod oficial și organizat, în centrele de vaccinare desemnate de autorități. Vaccinul trebuie să rămână la -80 de grade Celsius. Când l-ai scos și l-ai pus între 2 și 8 grade Celsius ai doar câteva zile să-l administrezi, altfel dozele devin inactive”, a mai spus Raed Arafat.

România a dat startul campaniei de vaccinare în data de 27 decembrie. În prima parte a acestei campanii vor fi imunizate cadrele medicale.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea