Avertismenul președintelui ANPC. ”Ne întrebăm dacă numărul tot mai mare de cazuri de cancer la copii ar avea legătură cu substanțele cu care sunt stropite fructele de import”

Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, a vobit la emiusiunea Telemedika despre substanțele cu care sunt stropite fructele de import, din magazine.

El a emis chiar un avertisment referitor la aceste substanțe, subliniind că nu există studii referitoare la efectele pe care le-ar putea produce.

”Avem niște cantități minimale tolerate prin regulamente europene, dar nu spune nimeni câtă substanță poate ingera corpul uman fără a avea probleme. Există studii la nivelul SUA și în  anumite părți din Europa care au dus la interzicerea folosirii acestei substanțe. Prof. Mencinicopschi atrăgea atenția asupra faptului că numărul cazurilor de cancer la copii este cel mai crescut, din ultimii ani, în zilele noastre și nu putem să nu ne întrebăm ce a determinat îmbolnăvirea acestor micuți, dacă nu cumva chiar ingerarea de astfel de substanțe, pentru că nu există un studiu clar referitor la cantitatea pe care să o poată ingera un organism, până devine periculoasă. Credem că la acest moment, ar trebui să avizăm părinții, să nu le dea mai mult de trei mere pe zi, pentru că s-ar putea să înghită mai multă substanță și aceste avertismente, din păcate, nu există”, a explicat președintele ANPC pentru MedikaTV.

Horia Constantinescu a mai precizat că există deja discuții la nivel european pentru interzicerea acestor substanțe, până în anul 2021.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea