AVOCATUL POPORULUI CERE URGENTAREA EXAMENULUI DE SPECIALITATE PENTRU MEDICII CARE AU TERMINAT REZIDENȚIATUL

Avocatul Poporului solicită ministrului Sănătății ca examenul de specialitate pentru medicii care au terminat rezidențiatul să fie organizat cu celeritate. Solicitarea vine în contextul în care mai multe spitale înregistrează un deficit de medici.

”În contextul creşterii numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus, presa a difuzat reportaje privind situaţia îngrijorătoare care se înregistrează la nivelul anumitor spitale, cum ar fi Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, dar şi în alte spitale din ţară, pe fondul lipsei personalului medical de specialitate (…) Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, fiind efectuate demersuri la Direcţia de Sănătate Publică Prahova, dar şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti”, arată Avocatul Poporului într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, o problemă cu care se confruntă spitalele vine din suspendarea concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante.

Având în vedere lipsa de medici specialişti cu care se confruntă spitalele din România, pe fondul actualei pandemii, dar şi faptul că în luna martie 2020, potrivit informaţiilor difuzate de presă, peste 700 de medici se înscriseseră la examenul de specialitate, examen anulat şi care nu a mai fost organizat, în contextual existenţei unităţilor sanitare care înregistrează deficit major de personal, dar şi al creşterii semnificative a numărului pacienţilor care au nevoie de asistenţă medicală, organizarea cu celeritate a examenului de specialitate pentru medicii care şi-au finalizat rezidenţiatul reprezintă un minim ajutor pentru personalul medical epuizat, care lucrează cu cazurile cele mai grave din secţiile ATI, dar  şi din restul secţiilor medicale”, mai arată  Avocatul Poporului.

Recent, și președintele Societății Române de ATI, prof. univ. dr. Șerban Bubenek, a spus la Medika TV că vor fi făcute demersuri la Ministerul Sănătății pentru ca examenul să se deruleze mai rapid decât în anii precedent, astfel încât medicii să poată fi angajați de spitale imediat după examen.

Tags: , , , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes