Azi e așteptată în România cea mai mare tranșă de vaccinuri Pfizer. Câte doze vin și câți români au fost deja imunizați

După problemele înregistrate în mai multe rânduiri, când țara noastră, la fel ca toate celelalte țări ale Uniunii Europene, a primit mai puține doze de vaccin decât ar fi trebuit, conform contractelor încheiate, astăzi este așteptată în România cea mai mare tranșă de până acum.

201.240 de doze de vaccin Pfizer sunt așteptate la aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara, transportul către centrele de stocare fiind asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Potrivit Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România pe 1 martie.

Până acum, în țara noastră s-au recepționat 1.308.509 de doze de la Pfizer BioNTech și au fost administrate 1.220.088 de doze persoanelor înscrise la vaccinare.

663.485 de români au fost vaccinați până acum cu serul Pfizer, iar dintre aceștia 576.125 de persoane au făcut ambele doze.

Numărul persoanelor vaccinate a depășit 800.000 de persoane. De altfel, sâmbătă, numărul persoanelor vaccinate începând cu data de 27 februarie a depășit numărul persoanelor diagnosticate cu COVID-19 de la începutul pandemiei.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea