Azi începe Maratonul Vaccinării în spitalele militare. VEZI AICI unde te poți vaccina fără programare

Timp de o săptămână, în perioada 4 – 11 mai, în mai multe unități medicale ale Ministerului Apărării Naționale va avea loc Maratonul vaccinării, în regim de funcționare 24/24 h. Oricine se poate imuniza împotriva COVID-19 fără să aibă nevoie de o programare prealabilă.

Maratonul se desfășoară în centrele de vaccinare organizate de Spitalul de Universitar de Urgență Militar Central din București și în unitățile sanitare militare din țară care sunt și centre regionale de depozitare a dozelor de vaccin, respectiv centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași şi Timișoara.

„În perioada următoare, în funcție de disponibilitatea dozelor de vaccin și de solicitările pe plan local, și celelalte patru spitale militare din rețeaua medicală a MApN vor putea crește ritmul de vaccinare, respectiv vor putea asigura vaccinarea fără programare prealabilă. Toate informațiile referitoare la aceste aspecte vor fi comunicate în timp util, la nivel central, precum și de fiecare unitate sanitară militară în parte.

Ministerul Apărării Naționale asigură, în prezent, locuri pentru vaccinarea populației generale în 56 de centre de vaccinare proprii, organizate în cadrul spitalelor militare și în unități militare din Capitală și din țară, deservite de aproape 1.000 de angajați ai ministerului – peste 250 de medici, 500 de asistenți medicali și 200 de registratori”,  transmite Ministerul Apărării.

Suplimentar, MApN a operaționalizat 20 de centre mobile de vaccinare aflate în coordonarea Direcției medicale a MApN, care acționează gradual, începând din 21 aprilie, în sprijinul autorităților locale, în localități izolate sau greu accesibile.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea