Azi se mai depășește un prag în campania de vaccinare. Anunțul ministrului Educației

Sorin CImpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, miercuri seara, că în cursul zilei de joi se va ajunge la 100.000 de angajați din învățământ vaccinați. Anunțul vine la scurt timp după ce România a depășit pragul de 1.000.000 de persoane vaccinate.

Vom avea vaccinarea angajatului din învăţământ cu numărul 100.000 şi asta pentru că miercurea trecută a început campania de vaccinare în centre dedicate personalului din învăţământ, iar astăzi, la ora la care vorbim, avem deja 38.000 de persoane vaccinate. De miercuri, până miercuri, din cele 60.000 care şi-au declarat disponibilitatea, deci este mai mult decât în grafic mersul campaniei de vaccinare pentru personalul din învăţământ”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu la B 1 TV.

Ministrul a mai precizat că, în continuare, angajații din învățământ care vor vrea să se vaccineze, chiar dacă nu s-au trecut pe listele inițiale predate inspectoratelor școlare și, ulterior, direcțiilor de sănătate publică, vor avea prioritate în centrele de vaccinare.

Apreciez foarte mult colaborarea cu colonelul Valeriu Gheorghiţă, care a spus că, în cazul în care doritorii, cei care au disponibilitatea de vaccinare şi sunt angajaţi în învăţământ, vor depăşi numărul de 60.000 pe care l-am estimat are disponibilitatea de a identifica rezerve pentru ca procesul de vaccinare să poată continua pentru personalul din învăţământ. Este un lucru absolut esenţial pentru siguranţa sanitară în şcoli. Este un element foarte important în decizia de a permite sau a nu permite prezenţă fizică, aşa cum am propus, pentru elevii din clasele terminale. În cele opt zile – de miercuri, până miercuri – s-au vaccinat 38.000, iar totalul este de 97.000 până acum. La o medie de aproape 5.000 pe zi, absolut sigur, mâine vom atinge pragul de 100.000 de persoane vaccinate angajate în învăţământ. Este, zic eu, un lucru important”, a mai spus ministrul Educației.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes