Azi, zi decisivă pentru fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea

Vineri se judecă la Curtea de Apel București contestația depusă de apărătorii Sorinei Pintea la măsura arestului preventiv dispusă în cazul fostului ministru al Sănătății, acuzat de luare de mită. Pintea a fost adusă deja la instanță, fără a purta cătușe.

Sorina Pintea se află în arest preventiv încă de la începutul săptămânii, fiind acuzată că a luat mită printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei. Banii ar reprezenta, spun procurorii, un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească la care Pintea era manager cu societatea comercială respective.


Pe durata arestului, Sorina Pintea, care suferă de o boală autoimună, a avut nevoie de îngrijiri medicale. Zilele trecute, ea a fost transportată la policlinica MAI pentru un consult de specialitate, fiind dusă la spital cu cătușe la mâini și într-o stare de sănătate vizibil deteriorată.

Urmare a acestei situații, inclusiv Avocatul Poporului s-a sesizat, spunând că ”privarea de libertate nu trebuie să echivaleze cu agravarea unei boli sau o condamnare de moarte”. De altfel, un întreg scandal a fost provocat de imaginile cu Pintea încătuşată şi într-o stare de sănătate precară.

La rândul său, ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că va semna un ordin prin care să reglementeze situaţiile privind transportarea unor persoane care sunt bolnave, dar în acelaşi timp se află sub măsuri preventive.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea

De interes