Bacău, revoltă din cauza coronavirusului! Autoritățile au cedat la presiunea străzii

Zeci de părinți, elevi și profesori din Bacău au ieșit aseară în stradă, revoltați că autoritățile au stabilit ca eventualii suspecți de coronavirus să fie plasați în carantină în căminul Colegiului Tehnic «N.V. Karpern». Printre protestatari s-au aflat și părinții care au copii la grădinița ce funcționează la parterul clădirii, închisă pe o perioadă nedeterminată. Decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a luat prin surprindere pe toată lumea. Elevii care erau cazați la cămin și-au luat bagajele în grabă și s-au mutat în alte cămine, dar au hotărât să nu lase lucrurile așa.

O delegație formată din mai multe persoane, reprezentanți ai protestatarilor, a mers la Prefectura Bacău, unde și-a arătat indignarea cu privire la decizia luată, în condițiile în care clădirea aleasă pentru carantină este situată într-o zonă centrală a orașului.  După discuțiile de aseară, purtate, pe alocuri, pe un ton ridicat, prefectul județului a convocat azi o nouă ședință a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în care s-a stabilit ca monitorizarea persoanelor care vin din zone afectate de coronavirus să se facă într-o pensiune turistică din zona limitrofă a orașului. Internatul Colegiului «N.V. Karpern» nu va mai fi folosit pentru carantină. Elevii revin în cămin, iar grădinița își reia cursurile.

Primăria Bacău avea la dispoziție patru locații, care erau pregătite pentru situații de urgență, însă doar internatul de la «N.V. Karpern»  a corespuns cerințelor impuse de Ministerul Sănătății, pentru că această izolare presupune cazare în camere dotate cu baie proprie. Prima opțiune a fost Colegiul «N.V. Karpern», dar ne-am dat seama că activitatea didactică va fi perturbată, așa că am căutat o alternativă și am găsit-o. O pensiune privată, situată în zona peri-urbană a orașului, unde sunt întrunite toate condițiile cerute, ne-a fost pusă la dispoziție de proprietari.

Evident că, acolo, nu vor avea loc alte evenimente, pe toată perioadă cât se va impune menținerea monitorizării. Regretăm dacă, prin decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, au fost create neplăceri părinților și elevilor de la colegiul menționat, dar acum activitatea lor va reintra în normal”, a declarat prefectul județului Bacău, Liviu Miroșeanu.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes