Bărbat din Buzău, infectat de 3 ori cu SARS-CoV2 în jumătate de an! Posibile explicații pe marginea acestui caz bizar

Un bărbat de 70 de ani din Buzău este internat, în aceste zile, în Spitalul Județean Buzău, cu COVID-19. Aparent un caz ca oricare altul. Bizar e însă că în cazul buzoianului, acesta se află la a treia infectare în decursul a 6 luni.

Potrivit Șansa News, cazul pare să fie unic în România. Bărbatul a avut COVID-19 în luna august, o formă ușoară. A urmat o formă medie de boală în octombrie. Iar acum are din nou, pentru a treia oară, COVID-19.

“Este un pacient care este la al treilea episod de COVID-19. Primul a fost în august, al doilea undeva în octombrie și al treilea acum, este internat momentan la noi. Probabil că este cu Omicron, pentru că are o formă ușoară, fără afectare pulmonară. Are o stare generală bună, echilibrat. În octombrie a avut o formă medie, la prima infectare o formă ușoară”, a declarat dr. Bogdan Micu, șeful secției Infecțioase a Spitalului Județean Buzău, pentru sursa citată.

Singura explicație posibilă găsită de medici în cazul pacienților reinfectați este că anticorpii dobândiți prin boală nu sunt eficienți în lupta cu o tulpină nouă.

“La fiecare infectare, la cei care spun  că se reinfectează, se reinfectează de obicei cu o altă tulpină și anticorpii pe care i-au făcut pentru tulpina anterioară nu oferă protecție pentru noua tulpină care circulă momentan, din cauza mutațiilor suferite de virus”, a mai spus dr. Micu.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea