Bărbatul din Gorj infectat cu coronavirus s-a vindecat! Când pleacă acasă

Ultimul test făcut pacientului din Gorj, care este primul bolnav din România confirmat ca fiind purtător de coronavirus,  a ieşit negativ, iar după următorul test ar putea fi externat şi nu va mai sta izolat la domiciliu.

“Reprezentanții Institutului Matei Balș au anunțat că, în următoarea perioadă, pacientul va fi testat a treia oară. Dacă rezultatul va fi tot negativ atunci pacientul este vindecat și va fi externat. După externare pacientul nu trebuie să mai fie izolat la domiciliu sau în carantină” se arată în informarea trimisă vineri după amiază de Grupul de Comunicare Strategică. 

Conform aceleiași informări, în acest moment, 47 de persoane se află în carantină, iar 8356 de persoane sunt monitorizate la domiciliu, diferența de cifre față de datele transmise la ora 10, provine din cauza faptului că Direcția de Sănătate Publică Gorj a transmis incorect datele pentru informarea din prima parte a zilei.

Totodată, în județul Gorj a fost înregistrat un dosar penal pentru infracțiunea de “neglijență în serviciu”, polițiștii și procurorii autosesizându-se ca urmare a informațiilor comunicate public de către Ministerul Sănătății.

Tags:
Ți-ar putea plăcea